Саопштење за јавност предсједника ДНС :: Semberija INFO ::

 

Саопштење за јавност предсједника ДНС


Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење због страдања тројице Срба и једног албанског полицајца на сјеверу Косова. Терор Аљбина Куртија узима људске жртве јер је очигледно осокољен чињеницом да му дио међународне заједнице гледа кроз прсте за бројна злодјела и кршење раније постигнутих споразума, оцијенио је Нешић.

''Без Заједнице српских општина, српски народ је незаштићен од репресије Куртијевог режима. Брутално кршење Резолуције 1244 и Бриселског споразума кулминирало је погромом над српским становништвом након нелегитимних избора, а међународна заједница није ништа подузела да би зауставила терорисање преосталих Срба и омогућила им нормалан живот.  Зар неко има илузију да би Србија прошла без посљедица да је попут Куртијевог режима одговорна за 56 етнички мотивисаних напада? С друге стране, на Куртијев терор се реагује саопштењима Еулекса у којима се након напада на српске куће и цивиле само апелује на деескалацију и на тај начин саучествују у погрому српског становништва'', истиче предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Нешић наглашава да ''сви у Републици Српској са зебњом прате догађаје на сјеверу Косова, бринући за животе наше браће који су остали на својим огњиштима да чувају колијевку нашег идентитета''.

''У овим тешким данима, свим срцем смо уз наш народ за нашу Српску православну цркву на Косову и Метохији.  Апелујем на међународну заједницу, а првенствено на ЕУ, да престану толерисати кршење и неспровођење међународних споразума од стране Куртијевог режима, а посебно више не могу бити пасивни на узимање људских живота. Тужно је да нас у БиХ више стигматизују због појединих закона, док су истовремено незаинтересовани за људске животе на Косову и Метохији и допуштају да им се пред очима одвија етничко чишћење'', поручио је Нешић.


ДНС