Вучић: Један од најтежих дана за нашу земљу и народ :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Један од најтежих дана за нашу земљу и народ


БЕОГРАД – Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је поводом најновијих дешавања на КиМ да је данас један од најтежих дана за Србију и народ од 2004. и 2008. године.

Вучић се извинио грађанима што се данас раније није обратио али је требало времена да се све испита шта се догодило на КиМ јутрос, данас током пријеподнева и послијеподнева, како би грађанима могао да саопшти истину и да са друге стране припреми терен за доношење одговарајућих одлука.

“Око 2:46 часова група Срба са КиМ поставила је два камиона као барикаде на северу КиМ, затим долази Косовска полиција која покушава да уклони те барикаде, ту долази до сукоба са Србима који су барикаде поставили и у том сукобу убијен је један (косовски) полицајац и рањено још једно лице”, рекао је Вучић на ванедној конференцији за новинаре у Београду.

Како је додао, у 8:57 часова административни прелази Јариње и Брњак су затворени, а пуцњаве и окршаји и даље трају.

Он је нагласио да ни на који начин не жели да оправда убиство полицајца, да је то за осуду, и никоме није било потребно, а понајмање српском народу, поготову када су сви схватили да је Курти главни организатор хаоса.

"За свега сат и 20 минута, по нашим процјенама, неколико десетина Срба било је у потпуном окружењу и спроведен је бруталан напад на њих, што је очигледно урађено у сарадњи са међународним снагама", рекао је Вучић.

Он је рекао да од јутрос траје спин револуција и оптужбе на рачун Србије, али да је једини кривац Курти.

"Курти жели да нас увуче у сукоб са НАТО-ом, то је једино што ради све вријеме", рекао је Вучић.


Танјуг / Глас Српске