Патријарх Порфирије: Обновљена светиња је почетак нашег обнављања, мирења са Богом и мирења међусобно :: Semberija INFO ::

 

Патријарх Порфирије: Обновљена светиња је почетак нашег обнављања, мирења са Богом и мирења међусобно


Свака светиња, свако мјесто гдје се човјек обраћа Богу је свједочење да нисмо само тијело, да нисмо биолиошка бића, него смо духовна бића - навео је патријарх српски Порфирије у обраћању вјерницима наком литургије у Саборном храму у Мостару.

Навео је да је радостан јер је са вјерницима заједно у Мостару, и то у храму у којој је један српски партијарх служио литургију прву након 90 година.

- Највећи пад свих нас који су живјели у Мостару је када су рушене светиње, мјеста на коме смо позвани да се молимо Богу. Нема већег благослова него када се зидају светиње и када се обнавњају светиње. Обновљена светиња је почетак нашег обнављања, мирења са Богом и мирења међусобно - рекао је патријарх српски.

Након литургије биће одржан донаторски ручак, ради прикупљања средстава за наставак обнове храма Свете Тројице, који је потпуно уништен 1992. године.

Патријарх Порфирије, који је у Мостар дошао поводом 150 година од освећења Саборног храма, јуче је посјетио и манастир Житомислић и Пребиловце.

Поручио је да је велики благослов да се дође у Херцеговину, земљу Светог Саве и да се ту моли Богу са браћом Србима за мир у породицама, у народу и међу свим људима.


РТРС