Жестоке борбе на украјинском фронту :: Semberija INFO ::

 

Жестоке борбе на украјинском фронту


Рат у Украјини – 571. дан. На украјинском фронту трају жестоке борбе, а изнад неколико региона Русије забиљежени су у суботу напади дроновима.

Напад руских дронова и ракета на јужне дијелове региона Одесе

Русија је данас извела комбиновани напад дроновима и ракетама на јужне дијелове региона Одесе, објавиле су Ваздушне снаге Украјине. У нападу је погођена пољопривредна фабрика, пренио је Ројтерс. Обим штете на постројењу за сада није познат. Русија је лансирала шест Шахид дронова иранске производње, као и 10 крстарећих ракета, саопштила је украјинска војска. На читавој територији Украјине током протекле ноћи и јутрос неколико сати је трајала узбуна за ваздушну опасност.

Руске снаге обориле два дрона изнад Москве и још два код Крима


Руска противваздушна одбрана оборила је украјински дрон изнад московске четврти Истра, објавио је градоначелник Москве Сергеј Собијанин.

Он је додао да је противваздушна одбрана оборила још један украјински дрон изнад територије Москве, тачније у четврти Раменски. Ни у овом нападу није било штете ни повређених.

Руске снаге су обориле још два украјинска дрона код западне обале Крима, саопштило је руско Министарство одбране.

Моравјецки: Ембарго на увоз украјинског жита остаје на снази

Ембарго на увоз украјинског жита у Пољску остаће на снази док Варшава не разради одговарајући модел сарадње са Кијевом у овој области, изјавио је пољски премијер Матеуш Моравјецки.

Према његовим ријечима, или ће Европска комисија продужити забрану увоза или ће Пољска увести ембарго за наредне мјесеце, квартале док се не разради модел сарадње са Украјином.

"Продужићемо забрану увоза украјинског жита. Нећемо слушати Берлин, предсједницу ЕК Урсулу фон дер Лајен, опозиционог лидера Доналда Туска или лидера Европске народне партије Манфреда Вебера. Урадићемо то јер је у интересу пољског фармера", поручио је Моравјецки.


Глас Српске