Кошарац ће затражити састанак с ОБА-ом због Хелезове изјаве о наводном Додиковом бијегу из БиХ :: Semberija INFO ::

 

Кошарац ће затражити састанак с ОБА-ом због Хелезове изјаве о наводном Додиковом бијегу из БиХ


Замјеник предсједавајућег Савјета министара Босне и Херцеговине Сташа Кошарац изјавио је да ће наредне седмице затражити састанак са руководством Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ због, како је навео, неистинитих и спекулативних навода министра одбране Зукана Хелеза.

"Хелез каже да има обавјештајне податке о томе да предсједник Републике Српке Милорад Додик планира бијег?! Ноторна лаж... Да није жалосно, не би било чак ни смијешно. На какве податке се Хелез позива - јесу ли то подаци неких параобавјештајних институција у Федерацији БиХ или неких параструктура у Оружаним снагама БиХ? Истинити подаци нису, у сваком случају", рекао је Кошарац.

Упитао је "како је уопште могуће да се било ко, а камоли министар одбране, у јавности позива на квазиобавјештајне податке?"

"Наравно, у БиХ је то могуће ако вам је, као што Хелезу јесте, циљ дискредитација институција Републике Српске и стављање мете на чело њеном предсједнику", написао је Кошарац на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Подсјетимо, министар одбране БиХ Зукан Хелез, гостујући у емисији БХТ1 уживо БХРТ-а, изјавио је да предсједник Републике Српске Милорад Додик припрема бијег те да постоје обавјештајни подаци о томе.

На његову изјаву реаговао је и сам Додик, који је навео да Хелез "крши све могуће прописе и покушава наметнути БиХ коју он жели", те да је Предсједништво БиХ једино надлежно да се бави одбрамбеним питањима.


БХРТ