Проруски званичник признао 'тактичко повлачење' руских војника из Роботина :: Semberija INFO ::

 

Проруски званичник признао 'тактичко повлачење' руских војника из Роботина


Званичник кога је поставила Русија признао је да су руске снаге напустиле украјинско село Роботин, дуже од седмице након што је Кијев објавио да је поново заузео село.

Јевгениј Балицки, највиши званичник у регији Запорожја кога је поставила Москва, казао је у телевизијском интервјуу да се руска војска повукла из, како их је назвао, тактичких разлога.

- Руска војска је напустила - тактички напустила - ово насеље, јер остати на голој површини када нема начина да се потпуно укопа генерално нема смисла. Стога је руска војска кренула у брда - казао је.

Русија није раније признала губитак Роботина, чије је поновно заузимање Украјина објавила 28. аугуста. У свом дневном ажурирању у уторак, руско министарство одбране саопштило је да су његове снаге одбиле два украјинска напада у близини Роботина.

Више од 18 мјесеци након руске инвазије, Украјина тврди да се појачава и да је пробила прву руску линију утврђења на неколико мјеста на линији фронта, упркос поновљеним тврдњама Москве да је тромјесечна контраофанзива Украјине неуспјешна, преноси Ројтерс.


Фена / БХРТ