Патријарх Порфирије поручио школарцима да је најважније да постану добри људи (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

Патријарх Порфирије поручио школарцима да је најважније да постану добри људи (ВИДЕО)


Његова светост патријарх српски Порфирије благословио је поводом почетка нове школске године ученике, њихове породице, наставнике, поручивши ђацима да је од знања важније да стичу врлину, односно постану добри људи и у срцу имају љубав за све.

- Добар човјек је онај који осећа љубав прво према својој породици и друговима, али и према свим људима, свој природи, цијелом свету. То значи да је љубав најважнија - рекао је патријарх српски.

Патријарх Порфирије поручио је да је љубав најдрагоцјенији дар који је Бог даровао човјеку.

- Једини услов да би неко био срећан, било да је дијете, одрастао човјек или можда старији као што су баке и деке, јесте да у срцу има љубав. Све друго ако има, лијепу кућу, најбржи аутомобил, најбољи телефон, пуно новца, најбоље оцјене и награде на такмичењу, да најљепше пева или црта на ликовном, да је најјачи и даје највише голова, све је то ништа ако нема љубави за другове, за људе, за дјецу, за природу - навео је патријарх српски.
 
Према ријечима патријарха, то не значи да се не треба такмичити ко ће боље научити, ко ће добити бољу оцјену, али значи да не треба завидјети ономе који је бољи, него се радовати његовом успјеху и више се трудити.

- Исто тако треба да помажемо једни другима да боље научимо лекције, јер сви смо потребни једни другима, зависимо једни од других. Зато треба да његујемо другарство и заједништво. Треба да се молимо Богу једни за друге. Треба да се молимо да нам наш Бог, Исус Христос, дарује љубав, да будемо ближи Њему, нашем Богу, и да тако будемо ближи једни другима, родитељима, браћи и сестрама, друговима - поручио је патријарх српски.

Патријарх Порфирије је нагласио да се моли за ученике да их Бог чува, да свима подари здравље и радост, саопштено је из Српске православне цркве.

- А будући да знам да су Богу дјечије молитве најмилије, молим вас да се и ви молите за мене, да се молите за читав свијет, за све људе, да буде слоге, мира и љубави. Живели, драга дјецо! Нека вас Бог благослови! - поручио је Његова светост патријарх Порфирије.