Туча посланика у скупштини тзв. Косова: Куртија полили водом (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

Туча посланика у скупштини тзв. Косова: Куртија полили водом (ВИДЕО)


На данашњој сједници скупштине тзв. Косова дошло је до физичког обрачуна између посланика владајућег Самоопредјељења и посланика ДПК.

Како преносе приштински медији, до инцидента је дошло током говора премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија када је посланик ДПК Мергим Љуштаку пришао Куртију и полио га водом.


У то вријеме, замјеник премијера Бесник Бислими га је ударио флашом воде у лице, пошто су Мурат и Љуштаку почели да се гурају.

Предсједник скупштине тзв. Косова Гљаук Коњуфца затражио је од полиције да интервенише.


Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири претходно је критиковао Владу због начина управљања ситуацијом на сјеверу земље.

Он је од премијера Аљбина Куртија затражио одговор зашто до сада није послушао савјете САД.

- Несумњиво, јуче је један од најстрашнијих дана у историји управљања нашом земљом. То је дан када су власт и ову скупштину преплавили страх и бијес. Премијеру, јуче сте донијели одлуку да се повучете послије четири мјесеца експериментисања. Послије четири мјесеца откако сте Косово ставили као најсанкционисанију земљу. Послије четири мјесеца угрожавања полицајаца. Изађите и реците зашто сте малтретирали народ и увели санкције. Ваш ауторитет је јуче пао на земљу. Морате да изађете овдје и покажете зашто сте рекли не САД, отишли ​​сте у Братиславу и снашли сте се - рекао је он.

(РТРС)