Додик: Нећете поразити Републику Српску, из овога ћемо изаћи јачи :: Semberija INFO ::

 

Додик: Нећете поразити Републику Српску, из овога ћемо изаћи јачи


Република Српска ће из ове кризе у БиХ изаћи још јача и нико је неће поразити, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Нагласио је да Република Српска не признаје интервенцију страних судија у Уставном суду БиХ.

- Стране судије у Уставном суду су биле легитимне само првих пет година накој Дејтонског споразума - изјавио је Додик.

- За лажног високог представника имамо план који не подразумијева сукоб, већ политичку реакцију - рекао је Додик.

Истакао је да неће одустати од базичних интереса Српске упркос пријетњама санкцијама.

Додик је изјавио да је за суштинску деескалацију стања у БиХ потребно да буде повучена посљедња одлука Уставног суда БиХ, а Српска ће онда повући и свој закон.

- Повуците све на почетни ниво прије одлуке Уставног суда БИХ. Ако нећете, остаје све на снази па ћемо се одмјеравати у том погледу - рекао је Додик

У сједишту Делегације ЕУ у Сарајеву одржан је састанак највиших званичника Републике Српске и Федерације БиХ са представницима Европске уније.

Састанку су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто, премијер ФБиХ Нермин Никшић, лидер ХДЗ БиХ Драган Човић, лидер НиП Елмедин Конаковићи предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић.

Они су се састали са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером и генералним директором за Европу у Служби за спољне послове ЕУ, Ангелином Ајхорст.

(РТРС)