Иранци женама дозволили да иду на фудбалске утакмице :: Semberija INFO ::

 

Иранци женама дозволили да иду на фудбалске утакмице


Врховни савјет Ирана за државну безбједност одлучио је да дозволи женама да уђу на стадионе како би гледале фудбалске утакмице, јавила је иранска новинска агенција ИСНА.

Предсједник Фудбалског савеза Ирана Мехди Таџ изјавио је да ће за жене бити отворени стадиони"Гол Гохар" у Сирџану, "Нагш е Џахан" и"Фулад Шахр" у Исфахану и"Гадир" у Ахвазу, док стадион "Азади" у Техерану треба да се припреми.

"Жене ће моћи да посјећују стадионе. Врховни савјет Ирана за државну безбједност је донио такву одлуку. Именована је радна група за спровођење пројекта, док Министарство унутрашњих послова, Министарство спорта и политике за омладину, Фудбалски савез Ирана и двије институције Министарства за информисање развијају план за спровођење реформи", рекао је Таџ.

Женама у Ирану забрањено је присуство спортским догађајима у мушкој конкуренцији још од Исламске револуције 1979. године.

Иранске власти су 2018. године, на позив предсједника Међународне федерације фудбалских асоцијација/Фифа/ Ђанија Инфантина, дозволиле женама да повремено присуствују фудбалским утакмицама репрезентације Ирана, преноси Срна.
 
(Независне)