ДАВИДОВИЋ И МИЋИЋ: АФИРМАЦИЈА ШКОЛСКОГ СПОРТА :: Semberija INFO ::

 

ДАВИДОВИЋ И МИЋИЋ: АФИРМАЦИЈА ШКОЛСКОГ СПОРТА


Повод прве службене посјете Бијељини министра породице, омладине и спорта Соње Давидовић биле су бројне теме, од којих је највише пажње посвећено младим људима. Са градоначелником Мићом Мићићем, разговарала је и о Трећој регионалној конференцији у организацији Министарства породице, омладине и спорта, и Омладинског савјета.

- Трећа регионална конференција има циљ повезивања младих људи из Републике Српске и Републике Србије, повезивања у смислу рада на заједничким пројектима, међусобног упознавања и начина на који могу заједно аплицирати према средствима из европских фондова. Разговарали смо и о темама посвећеним спорту, а градоначелника Мићића сам упознала са пројектима које ће у наредном периоду реализовати министарство. Ријеч је првенствено о пројектима који се односе на школски спорт и подршку дјеци школског узраста од првог до петог разреда”, рекла је Давидовићева и додала да је циљ развој моторичких вјештина, те да се дјеца тог узраста више активирају у спорту.

- У том циљу, министарство је обезбиједило и дидактичку опрему за 187 школа у Републици Српској, а реализација пројекта почиње у октобру”, најавила је Давидовићева.

Градоначелник Мићо Мићић је након састанка са Давидовићевом истакао да је Бијељина, између осталог, препознатљива и као град спорта, а као потврда те чињенице, само ове године ће бити издвојено нешто мало мање од 2,5 милиона КМ.

- Максимално подржавамо пројекте и настојања да се дјеца школског узраста баве спортским активностима и да све оно што компјутер лоше ради дјеци у физичком смислу, исправљамо кроз спортске активности”, рекао је Мићић. Он је нагласио да “по питању омладинске политике, Бијељина има усвојену Омладинску политику, те да се ради акциони план, а такође реализују бројни пројекти којима ће се помоћи младим људима”.

Семберија ИНФО/О. Стјепановић
Фото: Б. Милошевић