Неизвјесно одржавање сједнице Савјета министара и Владе Хрватске због тачке која се односи на Трговску Гору? :: Semberija INFO ::

 

Неизвјесно одржавање сједнице Савјета министара и Владе Хрватске због тачке која се односи на Трговску Гору?


Фото - РТРС
Одржавање заједничке сједнице Савјета министара БиХ и Владе Републике Хрватске, која би требала сутра да се одржи у главном граду Хрватске, Загребу, доведена је у питање, незванично сазнаје РТРС. Спорна је тачка дневног реда која се односи на изградњу одлагалишта за радиоактивни отпад и истрошено нуклеарно гориво на Трговској гори.

Наиме, Савјет министара БиХ је на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа БиХ делегирао ово питање као једну од тачака дневног реда заједничке сједнице, али је Влада Хрватске повукла ту тачку.

Спорно је како незванично сазнајемо да министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац инсистира да се проблематика изградње спорног одлагалишта на Трговској гори нађе на дневном реду заједничке сједнице.

Такође, незванично сазнајемо да Кошарац вечерас није хтио присуствовати радној вечери Савјета министара БиХ и Владе Хрватске у Загребу.

Раније је потврђено да министар безбједности БиХ Ненад Нешић због раније преузетих обавеза неће присуствовати заједничкој сједници.

Поставља се питање да ли је уопште могуће одржати заједничку сједницу без српских министра у Савјету министара БиХ, уколико Кошарац поступи на сличан начин као са радном вечером.


РТРС