"Ноћ књиге" од 9. до 11. јуна у 34 града у Србији :: Semberija INFO ::

 

"Ноћ књиге" од 9. до 11. јуна у 34 града у Србији


Манифестација "Ноћ књиге" посвећена свим љубитељима писане ријечи, у свом 28. издању, биће одржана од 9. до 11. јуна, у организацији београдске издавачке куће "Лагуна" и књижарског ланца Делфи, најављено је данас у сусрету са медијима у Делфи СКЦ.

У 34 града у Србији и региону, на 59 локација читаоце очекује више од 50.000 наслова, хитова домаће и свјетске књижевности, гифт програм и избор наслова на енглеском језику.

Тања Вучковић као представник за медије из "Лагуне" и уредник ове куће Саша Бошковић говорили су о новим књижевним дјелима домаћих и страних аутора на које је неопходно посебно обратити пажњу.

"Основни циљ наше манифестације јесте промовисање књиге и читања, а ми то радимо тако што припремимо хитове, позовемо писце тих дела да их промовишу и потписују. У та три дана, петак, суботу и недељу, биће присутно још 150 издавача, који су препознали велики значај "Ноћи књиге", истакла је Тања Вучковић.

Она је представила ново дјело "Србин којекуде" Бојана Љубеновића, за којег је навела да је већ дуже вријеме присутан у домаћој књижевности, те да је "сасвим непретенциозно постао један од најчитанијих српских писаца".

У понуди ће бити и нова збирка прича "Боља страна" Јелице Грегановић, ауторке бестселера "Осмех за сваки дан", "Од речи до речи", "Зовем се Мама" и "Причи никад краја".

Измђу осталог, аутор Зоран Пеневски ће се презентовати романом "Елегија о белој девојчици", о Ксенији Атанасијевић (1894-1981), првој жени доктору наука и доценту у Краљевини СХС - Срба, Хрвата и Словенаца, преноси Тањуг.


Независне новине