ИНТЕРАГРО 2019: На једном мјесту 100 излагача :: Semberija INFO ::

 

ИНТЕРАГРО 2019: На једном мјесту 100 излагача


У организацији предузећа „Град“ у Бијељини ће од 20. до 22. септембра бити одржан Седамнаести сајам пољопривреде „Интерагро 2019“, једна од најзначајнијих сајамских манифестација пољопривредног карактера у Републици Српској и БиХ.

Биће то прилика, како каже директор предузећа „ Град“ Славиша Цацановић, да се на једном мјесту окупи око 150 излагача из различитих области пољопривредне производње, компаније, институције, удружења и појединци из области агробизниса.

- И ове године на изложбеном простору Агротржног центра „Кнез Иво од Семберије“ доминираће изложба пољопривредне механизације, пољопривредних машина и алата, вриједна око десет милиона КМ, које ће бити изложене на отвореном простору, док ће у сајамској хали бити изложени сјеменски и садни материјали, храна, пиће, средства за заштиту и узгој биља, сточна храна и минерална ђубрива. Сваке године на сајму излажу и произвођачи меда и пчелињих производа. Изложбени простор је већ попуњен. С обзиром на то да ове године Министарство спољне трговине и економских односа није могло бити покровитељ сајма, јер се налази у техничком мандату и на привременом финансирању, предузеће „Град“ ће, на уштрб властитих прихода, омогућити наступ на сајму и непрофитних удружења, међу којима су и удружења жена која се баве кућном радиношћу и очувањем народне традиције“, изјавио је Славиша  Цацановић.

Нагласио је да ће партнер овогодишњег сајма бити Привредна комора Војводине, док ће генерални спонзор сајма бити Мљекара „Дуле“ из Доњег Драгаљевца која може бити примјер осталим предузећима из прехрамбено – прерађивачког сектора када је у питању брига за развој и унапређење домаће производње.

​Ове године на изложби домаћих животиња изостаће изложба свиња, јер је организатор сајма испоштовао препоруке Министарства пољопривреде РС које се односе на мјере предострожности заштите од ,,афричке куге”.

Семберске новине/Семберија ИНФО/Љ.Љубојевић