Штимац стао у одбрану исмијаване ромске дјевојчице :: Semberija INFO ::

 

Штимац стао у одбрану исмијаване ромске дјевојчице


Фото - Инстаграм

Бивши српски кошаркаш Црвене звезде МеридианБет и репрезентације Србије, Владимир Штимац одлучио је стати у одбрану једне дјевојчице коју су вршњаци у школи исмијавали јер је Ромкиња, понудивши да јој купи хаљину и ципеле за матуру.

Мало ко је остао равнодушан након што се на друштвеним мрежама појавила информација да једна дјевојчица од стране својих вршњака трпи малтретирање само из разлога што је ромске националности.

Колеге из разреда су наводно у школу донијеле бакрену жицу којом су је исмијавали, а тај потез осудиле су многе познате личности у Србији.



Српска турбофолк пјевачица Сека Алексић реаговала је на ову објаву написавши како ће лично она ићи са дјевојчицом на матуру. Убрзо се огласио и српски кошаркаш Владимир Штимац.

"Видио сам да Сека Алексић жели ићи на матуру с дјевојчицом која је бездушно понижена. Срам вас било да вас било.

Ево, ја ћу јој купити хаљину и ципеле за матуру. Молим вас, јавите број. Опростите што је ово јавно, али једноставно ме прича погодила у срце. Молим вас још једном, помозите ми пронаћи контакт породице како бисмо јој све уљепшали. Не мислим да људи не могу купити, далеко од тога. Унапријед хвала", написао је српски кошаркаш.

Штимац је професионалну каријеру започео 2004. године, а наступао је за Жалгирис, Црвену звезду, Вентспилс, Нимбурк, Олин Едирне, Банвит, Малагу, Бајерн, Естудиантес, Бешикташ, Анадолу Ефес, Фенербахче, Квингдао Еаглесе, Бахчесехир Колеји и Нингбо Роцкетсе, преноси "Клиx". Данас је члан турског Истанбул Текника.

Са репрезентацијом Србије освојио је три сребрене медаље на Свјетском првенству, Европском првенству и на Олимпијским играма.


Независне новине