Брчак осумњичен за учешће у убиству Ранка Ескобара у притвору до изручења :: Semberija INFO ::

 

Брчак осумњичен за учешће у убиству Ранка Ескобара у притвору до изручења


САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је екстрадициони притвор Марку Пјановићу, осумњиченом да је учествовао у убиству Ранка Радошевића званог Ескобар (54) из Брчког, а који по овом рјешењу може трајати до извршења одлуке о изручењу или до нове одлуке овог суда.


У Суду БиХ рекли су да осумњиченом  притвор може трајати најдуже шест мјесеци, рачунајући од дана хапшења, односно 15. марта, па до 15. септембра ове године.

Пјановић је ухапшен у марту ове године због сумње да је учествовао у убиству Ранка Радошевића Ескобара (54) у Београду, а слови за човјека блиског криминалцу Дарку Елезу.

У овај случај умијешана је и наводна дјевојка Пјановића, Азра Шабановић којој је Суд БиХ недавно одредио екстрадициони притвор након што је Србија правосуђу БиХ послала молбу за изручење.

Никшићанин је убијен у кафићу на бензиској пумпи у Рушњу када су у његов локал упала два нападача са пиштољима у рукама, носили су капуљаче и хируршке маске на лицу.

У Београду су ухапшени извршиоци Стефан З. (28) и Лука В. (26), који су на Петловом Брду запалили Голф којим су се довезли. С њима је ухапшена и једна малољетница (17), а сумња се да су радили по налогу припадника „кавачког клана".


Глас Српске