БИЈЕЉИНА ДОМАЋИН БИЦИКЛИСТИМА НА МЕЂУНАРОДНОЈ ТРЦИ „БЕОГРАД - БАЊАЛУКА“ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА ДОМАЋИН БИЦИКЛИСТИМА НА МЕЂУНАРОДНОЈ ТРЦИ „БЕОГРАД - БАЊАЛУКА“


Седамнаеста међународна бициклистичка трка „Београд-Бањалука“ биће вожена од 19. до 22. априла. Старт прве етапе је у Београду, а циљ посљедње у Бањалуци. Ове године такмичиће се 170 бициклиста из више од 30 земаља са четири континента. За неке од њих ово ће бити прилика за сакупљање бодова за учешће на Олимпијским играма у Паризу наредне године.

Прва етапа ове трке стартоваће са Трга републике у Београду 19. априла. Прелазак граничног прелаза „Павловића мост“ се очекује истог дана око 15 часова, а петнаест минута касније слиједи долазак у Бијељину, на циљ прве етапе, у Улици Николе Тесле. За тај дан на Тргу краља Петра I Карађорђевића, од 14 часова планиране су дјечије бициклистичке трке, као и културно-забавни програм, од 15.30 до 16 часова, односно прије прије проглашења побједника етапе.



Наредног дана, 20. априла, у 11 часова стартоваће друга етапа Трке из Улице Вука Караџића у Бијељини и биће вожена до Власенице. Долазак на циљ друге етапе у Власеници се очекује истог дана око 14 часова. Завршетак трке је планиран за 22. април на аеродрому Залужани у Бањалуци. Као и претходних година, Град Бијељина је традиционално покровитељ циља прве и старта друге етапе ове Трке.