ЖЕЉЕЗНИЦАМА РС НЕДОСТАЈЕ 50 РАДНИКА. ОСТАЈУ БЕЗ КАДРА НА ПОЗИЦИЈАМА КОЈЕ ЈЕ ТЕШКО ПОПУНИТИ :: Semberija INFO ::

 

ЖЕЉЕЗНИЦАМА РС НЕДОСТАЈЕ 50 РАДНИКА. ОСТАЈУ БЕЗ КАДРА НА ПОЗИЦИЈАМА КОЈЕ ЈЕ ТЕШКО ПОПУНИТИ


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Смањење вишка радника у “Жељезницама Републике Српске” (ЖРС) иде планираном динамиком, али одређени проблем ствара недостатак 50 радника, првенствено извршног особља, рекао је вршилац дужности директора овог предузећа Зоран Илинчић.

– Планом за ову годину у “ЖРС” је предвиђено 2.350 радника, а тренутно их је 2.375. Само када је ријеч о пензионисању до краја године остало нам је још 67 радника. Међутим, доста је непланираних одлазака, па је тако само у седам мјесеци ове године предузеће добровољно напустило 50 радника – рекао је Илинчић за Глас Српске.
 
Он је навео да радници напуштају “ЖРС” првенствено због ниских плата, која је у прошлој години у овом предузећу износила 639 КМ, те додао да остају без кадра на позицијама које је тешко попунити.

Према Илинчићевим ријечима, анализе су показале да овом предузећу тренутно недостаје 50 радника, првенствено особље задужено за реализацију саобраћаја на прузи и одржавање инфраструктуре, као што су бравари, заваривачи, електромеханичари, машински техничари, машиновође.

Говорећи о пословању “ЖРС”, Илинчић је навео да су прогнозе за ову годину веома добре. Он је истакао да су прошле године у оквиру финансијског реструктурисања измирени сви дугови из претходног периода, првенствено према радницима и Пореској управи.

Илинчић је нагласио да је добар тренд пословања настављен, што даје наду да ће план пословања у потпуности бити реализован до краја године.

(срна)