Министарство одговорило Мићићу: Зграда поправљена у оквиру хитног опоравка од поплава :: Semberija INFO ::

 

Министарство одговорило Мићићу: Зграда поправљена у оквиру хитног опоравка од поплава


БАЊАЛУКА, БИЈЕЉИНА - Радови на оштећеној згради Центра за социјални рад у Бијељини извршени су у оквиру хитног опоравка од поплава, финансираног из кредита Свјетске банке, рекли су у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Они кажу да су од стране Јединице за координацију пољопривредних пројеката, а у складу са захтјевима инвеститора, града Бијељине, изведени дјелимични радови на замјени оштећене зграде.

"Надзор над извођењем радова, у складу са одлуком Народне скупштине РС, извршен је од стране Републичке дирекције за обнову и развој, а од стране града Бијељина именован је координатор пројекта, чији задатак је праћење извршења уговора", кажу у ресорном министарству.

Наиме, на новинарској конференцији одржаној у четвртак Мићо Мићић, градоначелник Бијељине, рекао је да нова зграда Центра за социјални рад представља примјер лоше сарадње и лоше обављеног посла. Он је истакао да је након што је одобрен кредит Свјетске банке за изградњу новог објекта, јер је стари био неуслован и потпуно уништен у поплавама 2014, због недомаћинског односа Јединице за координацију пољопривредних пројеката према овом пројекту, град Бијељина добио полузавршен објекат и обавезу враћања кредита чија средства нису искориштена намјенски, како су испланирана.

Независне новине/Инфо Бијељина