БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: КРАЈЕМ МАРТА СКУП ВИШЕ ОД 50 ХИРУРГА :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: КРАЈЕМ МАРТА СКУП ВИШЕ ОД 50 ХИРУРГА


Болница „Свети Врачеви“ биће домаћин великог скупа хирурга - Workshop „Лапароскопске операције вентралних кила еТЕП методом“ чији су организатори Удружење хирурга Републике Српске и Одјељење за хируршке гране бијељинске болнице“, најавио је проф.др Златко Максимовић, директор ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“.

Кakо је појаснио, на хируршки скуп, који је заказан за 31.март, долазак је потврдило више од 50 хирурга из Републике Српске, који ће пратити показне лапароскопске операције вентралних кила еТЕП методом из операционих сала бијељинске болнице, директно путем youtube канала Болнице: http://www.youtube.com/@jzusvetivracevibijeljina1007



- У току Workshop (Радионице) планиране су двије лапароскопске операције вентралних кила еТЕП методом, које се, према нашем сазнању још не раде у Републици Српској. Показну операцију ће извести др Бојан Радовановић, искусан хирург из Београда, стручњак из области лапароскопске хирургије, који већ дуги низ година подучава младе хирурге. Другу операцију ће радити др Милан Тодоровић са тимом хирурга из наше установе. Након практичног дијела, др Бојан Радовановић ће одржати презентацију у сали за састанке“, рекао је проф.др Синиша Максимовић, специјалиста опште хирургије у бијељинској болници и предсједник Удружења хирурга Републике Српске.

​Он се захвалио директору Болнице проф.др Златку Максимовићу на подршци у организацији хируршког скупа и нагласио да је веома поносан на ентузијазам који посједују младе колеге хирурзи у бијељинској болници. Удружење хирурга Републике Српске основано је прије 21 годину и годишње организује два до три састанка у болницама широм Српске. Ове године први састанак одржава се у Болници „Свети Врачеви“.