Бијељина: Заплијенили дрогу 10 пута јачу од кокаина :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Заплијенили дрогу 10 пута јачу од кокаина


Полиција је у Бијељини заплијенила седам грама нове дроге ајс, за коју постоје тврдње да је чак 10 пута јача и погубнија од кокаина.

Како је потврђено "Незавиним", резултат је то акције "Мерлин", у којој су ухапшене три особе, док се за још шест трага. По нашим сазнањима, у бјекству су и главни организатори.

"У оквиру акције извршени су претреси на 11 локација на подручју Бијељине и, осим дроге ајс, пронађено је и одузето и 660 грама марихуане, 129 грама спида те 24 комада екстазија", речено је из МУП-а Српске.

Акцију су извели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске и Полицијске управе Бијељина, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина.

Дрога ајс, односно кристализовани метамфетамин је, подсјетимо, раније пронађена на нарко-тржишту Хрватске. Дио хрватских овисника, према властитом признању, уз помоћ на интернету доступних рецепата упустио се у производњу те дроге.

Како је раније објављено, конзумент ове дроге може остати будан и хиперактиван и по неколико дана.

Прве посљедице које се јављају су нагли губитак тежине и несаница. Након њих долази до тешке депресије, потпуног отуђења и немогућности комуникације. Слиједе агресија и насиље те тешке параноје.

Инфо Бијељина/Независне новине
Фото: Инфо Бијељина