Љубиша Петровић наставља опструкцију гасификације Семберије :: Semberija INFO ::

 

Љубиша Петровић наставља опструкцију гасификације Семберије


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић покренуо је судска извршења и блокирао рачун предузећу „Бијељина – Гас“, настављајући тако смишљене опструкције гасификације, пројекта који је важан како за Семберију, тако и за даље ширење гасоводне мреже у Републици Српској, саопштено је из Народне коалиције „Покренимо Бијељину“.
 
- Петровић је на почетку мандата примио делегацију „Србијагаса“ и обећавао да ће гасовод у Бијељини бити у функцији у року од два мјесеца. Међутим, од тада је прошло двије године, а актуелни градоначелник се на све начине труди да опструише један од најважнијих пројеката за град, који ће смањити загађење, довести нови енергент и омогућити даљу гасификацију у општинама и градовима Републике Српске – наведено је у саопштењу.
 
Из Народне коалиције су апеловали да Љубиша Петровић прије свега измири 600.000 КМ дуговања које Град има према „Србијагасу“, а не да се бави „тужакањем“ за комуналне таксе из 2013. године.
 
- Бијељина је прошле године била један од најзагађенијих градова у регији и умјесто да одавно дајемо субвенције грађанима за гријање на гас и да већина установа и предузећа умјесто угља почне да користи овај енергент, ми се суочавамо са тоталном блокадом – упозорили су из Народне коалиције. 


Покренимо Бијељину