Вучић: С Лајчаком ћу разговарати о томе што се може урадити, а не о чему се може маштати :: Semberija INFO ::

 

Вучић: С Лајчаком ћу разговарати о томе што се може урадити, а не о чему се може маштати


Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће током сусрета с посебним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком разговарати о томе што може урадити, а не "о чему се може маштати" у том дијалогу.

Вучић је то рекао након обиљежавања почетка изградње индустријског ВГП Парка, те додао да о резултатима састанка с Лајчаком не може говорити унапријед, већ да ће о томе јавност обавијестити у сриједу или у четвртак, прије пута у Охрид.

Он је истакнуо да ће током састанака с Лајчаком, који данас и сутра борави у Београду, разговарати о томе шта може урадити поводом нормализације односа Београда и Приштине, али да "ако неко није спреман ни разговарати, а камоли провести Заједницу српских општина", онда то "нема смисла".

"Обратићу се прије пута у Охрид и рећи како све видим и што нам је чинити у идућем раздобљу. У сриједу или четвртак обратићу се с новостима везаним за Косово", рекао је Вучић.

Посебни представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак борави данас  у Београду гдје ће разговарати са предсједником Србије Александром Вучићем те представницима опозиционих  странка о провођењу споразума о нормализацији односа између Србије и Косова.


Фена / БХРТ