Резервоар јефтинији за 50 КМ: Ево на колико је ПАЛА ЦИЈЕНА ДИЗЕЛА у Српској, јефтинији и бензин :: Semberija INFO ::

 

Резервоар јефтинији за 50 КМ: Ево на колико је ПАЛА ЦИЈЕНА ДИЗЕЛА у Српској, јефтинији и бензин


На бензинским пумпама у Српској литар дизела тренутно у просјеку кошта 2,67, а литар бензина 2,54 КМ. Оба ова горива у просјеку су јефтинија за око четири фенинга него прошле седмице.

Подсјетимо, прије мјесец дана дизел је у Српској појефтинио за 10-15 фенинга по литру, што је било једно од значајнијих појефтињења уназад дуже времена. Након тога, литар овог горива у просјеку је коштао око 2,71. Цијена бензина се тада није мијењала, а литар је остао на 2,58 КМ. Од тада, цијене ових горива су биле стабилне, да би недавно пале за још пар фенинга по литру.

Тренутло, литар дизела на већини бензинских пумпи кошта 2,69 КМ, а његова најнижа цена износи 2,65 КМ. Цијена бензина на пумпама креће се од 2,49 до 2,59 КМ.

Иако у су последње вријеме цијене сирове нафте у благом порасту, из Групације за промет нафтом и нафтним дериватима поручују да на нашим пумпама неће доћи до поскупљења.
– Цијене бензина и дизела остају исте – рекли су за Српскаинфо из ове групације.   

У односу на њихов прошлогодишњи рекорд, литар дизела тренутно је у просјеку јефтинији за 0,96, а бензина за једну КМ. То значи да возачи  пун резервоар од 50 литара сада плаћају 50 КМ јефтиније него љетос.


Српскаинфо