Детаљи трагедије у Новом Пазару: Отац преко терасе покушао да спаси дјецу :: Semberija INFO ::

 

Детаљи трагедије у Новом Пазару: Отац преко терасе покушао да спаси дјецу


НОВИ ПАЗАР - Четворо малишана страдало је јутрос у стравичном пожару који је избио у стану шесточлане породице у Новом Пазару у Улици Кеј 12. српске бригаде, док су родитељи задобили тешке тјелесне повреде.

На лице мјеста одмах су дошле јединице ватрогасне службе, хитне и полиције, али нажалост за дјецу није било спаса.

Дјеца су, према незваничним информацијама, пронађени у једној соби, а вјерује се да су преминули од гушења димом.

Како преноси Санџаливе страдали су близанци стари 3 године, двогодишње дијете и беба стара шест мјесеци. Отац је преко терасе покушао да уђе у собу код дјеце, али није успио да пробије врата која су била заглављена.

Отац настрадале дјеце, родом из Египта, задобио је опекотине на 45 одсто тијела, а мајка, Бошњакиња, опекотине другог и трећег степена захватиле су 18 одсто тијела.

Узрок пожара и даље није познат, а спекулише се да је пожар изазвала гријалица или ТА пећ.

„Ту је четворо мале деце, знате и сами како то иде, ствари се остављају да се суше, вероватно се нека ствар запалила и тако дошло до пожара. Сестра ми је удата за Египћанина, она је била домаћица, док је зет радио. Јутрос су обоје били ту, али судбина је тако хтела да однесе животе њихове деце, а и њихови животи су доведени у питање“, рекао је брат мајке страдалих малишана.

Из полиције је саопштено да су припадници МУП, Одјељења за ванредне ситуације у Новом Пазару, одмах по добијању дојаве за један минут кренули су на лице мЈеста и стигли за неколико минута, гдје су затекли пожар који је већ био у разбукталој фази.

Приликом уласка у просторије које су биле под пожаром, затечена су четири малоЉетна лица која су највероватније страдала од гушења угљен моноксидом, док су отац и мајка повријеђени у сусЈедној просторији.

Пожар је брзо локализован, потом и угашен, а истрага ће утврдити узроке пожара и гушења дјеце.

Иако су ватрогасци-спасиоци веома брзо реаговали и стигли на лице места, чини се да је пожар избио много раније од саме дојаве, имајући у виду пожар који је затечен у разбукталој фази, навео је МУП.


Глас Српске