Славенко Ристић, лидер Републичке странке Српске: Ми не тргујемо и не уцјењујемо никога :: Semberija INFO ::

 

Славенко Ристић, лидер Републичке странке Српске: Ми не тргујемо и не уцјењујемо никога


Славенко Ристић, лидер Републичке странке Српске
Изјава за јавност
Бијељина, 1. 3. 2023.

Републичка странка Српске има свој став и своју политику, која је, прије свега, у служби грађана. Ми не тргујемо и не уцјењујемо никога. Јасно смо ставили до знања већ много пута да ће Републичка странка Српске подржати опозив градоначелника Љубише Петровића. Тај став се није промијенио и неће се промијенити јер је то једноставно у интересу нашег града. 

Такође, наша коалиција са највећом партијом у Републици Српској је неупитна. Мислим наравно на СНСД, чији сам и сам посланик у Народној скупштини Републике Српске. Одлука да у понедјељак не ставимо наш потпис на понуђених 10 принципа дјеловања коалиције проузрокована је континуираним непоштовањем коалиционих договора и Републичке странке Српске од стране локалног СНСД-а, односно њиховог руководства. Ријетко се дешавало да било какав договор, писмени или усмени, буде испоштован, због чега нисмо видјели разлоге да потписујемо било какве нове документе или принципе. Уосталом, ми у Републичкој странци Српске од оснивања дјелујемо по тим принципима и наша вриједност мјери се по нашим дјелима, а не по било каквим потписима.

Истичем да је став Републичке странке Српске и даље опредјељење за политику Милорада Додика и републичког СНСД-а и то смо у прошлости више пута доказали. Такође, желим да поручим локалном руководству СНСД-а да би требало да искреније сарађују са Републичком странком Српске и да се држе свих договора, поготово оних који се тичу нашег града.

Републичка странка Српске је за развој и сарадњу и искрен је партнер СНСД-у, као и ја лично. У име Републичке странке Српске обећавамо подршку опозиву у нади да ћемо заједно изабрати најбољег кандидата за новог градоначелника. 

Локалном руководству СНСД-а у своје лично име изражавам захвалност на подршци на претходним општим изборима. Такође, обећавам да ће имати исту такву подршку од мене лично кад су они у питању. 


РСС