Концерта фолк музике можда и буде, организатор тужио предузеће „Пула спорт” :: Semberija INFO ::

 

Концерта фолк музике можда и буде, организатор тужио предузеће „Пула спорт”


Концерт народне музике у пулском Дому спортова „Мате Парлов”, који је градоначелник Филип Зоричић забранио, можда ће ипак бити одржан како је планирано, 25. марта.
 
Организатор концерта агенција „Хиљадарка” је у петак поднела тужбу Трговачком суду у Пазину против градског подузећа „Пула спорт”, власника и директора дворане у којој је концерт требало да буде одржан.
 
Између осталог, организатор тражи одређивање хитне привремене мере, односно да суд одреди да се концерт ипак одржи, потврдио је за хрватски портал „Индекс” Марио Циндори из „Хиљадарке”.
 
„Сада је све на судији. Он тражи наше изјашњавање, једне и друге стране. Мислим да су законски аргументи на нашој страни, а сад ћемо видети”, рекао је Циндори, који верује да ће концерта ипак бити.
 
Рочиште поводом предлога за одређивање привремене мере заказано је за 10. март у јутарњим сатима, а одлука о предложеној привременој мери уследиће након рочишта, рекли су из Трговачког суда у Пазину.
 
„Очекујемо тај 10. (март) и идемо даље с рекламама и оглашавањем”, рекао је Циндори, преноси Тањуг.
 
Градоначелник Пуле Филип Зоричић је почетком ове године забранио одржавање концерта који је био већ распродат у пулском Дому спортова, јер му се не свиђа та врста музике. Као извођачи најављени су певачи Душко Кулиш, Драган Којић Кеба, Ана Бекута и Зорана Мићановић.
 
Концерт је организовала агенција „Хиљадарка”, која је за то са Пула Спортом већ била договорила закуп дворане за 25. март.
 
Међутим, када је градоначелник Зоричић сазнао за концерт, све је отказано, а најављено је и његово измештање у Осијек, што је такође довео у питање тамошњи градоначелник.

(Политика.рс)