Велика сњежна олуја у САД: Температуре падају на -45 степени :: Semberija INFO ::

 

Велика сњежна олуја у САД: Температуре падају на -45 степени


 - Зимска олуја захватила је САД, а због сњежних мећава широм Дакоте, Минесоте и Висконсина затворене су фирме и школе. Отка -зано је скоро 5.000 америчких летова, пренио је ББЦ.

Док је око 75 милиона људи у 29 савезних држава под упозорењем о зимским времен-ским приликама, предвиђа се да ће дијелови ис-точног САД доживјети рекордно високе темпе-ратуре.

Метеоролози предвиђају јаке ударе вјетра чија ће брзина досегнути 80 километара на сат, док би због хладног вјетра у неким дијеловима САД температуре могле пасти и до -45 степени Целзијуса.

У сјеверним државама предвиђања до пола метра снијега у неким дијеловима могу значити да ће у неким подручјима бити највеће сњежне падавине у посљедњих 30 година.

Тим Валз, гувернер Минесоте, рекао је да ће Национална гарда бити на располагању за по-моћ возачима који се заглаве у мећави.

Министарство саобраћаја упозорило је стано-внике да остану код куће и ограниче путова-ња. Метеоролози су рекли да би олуја могла створити ледени појас у дужини од 2.092 км, од Небраске до Њу Хемпшира.
 
(Независне)