Градоначелник Пуле забранио концерт фолк музике :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Пуле забранио концерт фолк музике


ЗАГРЕБ - Упркос великом интересовању публике, градоначелник Пуле Филип Зоричић забранио је концерт на којем је 25. марта у пулском Дому спортова требало да наступе и познате регионалне звијезде народне музике као што су Ана Бекута и Драган Којић Кеба, са образложењем да "жели да сачува идентитет грађанске, европске и медитеранске Пуле". Поред Бекуте и Којића на концерту је требало да буду и Душко Кулиш и Зорана Мићановић.

Концерт је организовала организација Хиљадарка, која је за то с градском фирмом Пула спорт већ договорила закуп дворане за 25. марта, али када је за то сазнао градоначелник Зоричић - све је отказано, преноси Глас Истре.
"Иако је цијели тим Хиљадарке био јако ентузијастичан за овај концерт, нисмо могли да промјенимо одлуку градоначелника Пуле, господина Филипа Зоричића, који је одлучио да у јавним просторима неће бити турбо фолк музике", рекли су из организације.

Уз посебно жаљење организатора због отказивања, саопштено је да је концерт пребачен у Осијек.
"Одзив на концерт био је феноменалан те први пут видимо да је оволики број људи заинтеросован. До концерта је било више од мјесец дана а већ је распродано 85 одсто улазница. Очигледно је да су људи из Пуле и околине били јако заинтересовани за овај концерт", саопштили су организатори и додали да ће концерт бити премјештен у Осијек.
Навели су и да сви који су купили улазнице, а продато их је готово 3.000, могу добити поврат новца или да их искористе на концерту у Осијеку.

Градоначелник Зоричић за Глас истре каже да био је јасан и недвосмислен и да се у јавном простору града Пуле и у објектима којима управља Град концерти овакве врсте неће одржавати, као и да, како је рекао, сматра, да ова врста музике не припада поднебљу, духу и менталитету града.

Тврди да је да то једини и искључиви разлог због којег је донио овакву одлуку.
"Пула је тренутно европски хотспот за концерте. Лето у Арени доноси извођаче највишег свјетског ранга као што су Роби Вилијамс, Имеџин Драгонс, Ерос Рамацоти, Флоренс анд Машин...Колико то значи за Пулу као дестинацију, сувишно је рећи", рекао је Зорчић који сматра да град Пула има право да буде селективан у одлучивању који извођачиће наступити у овом граду.


Глас Српске – Тањуг