Кришто и Пленковић договорили састанак Савјета министара БиХ и Владе Хрватске :: Semberija INFO ::

 

Кришто и Пленковић договорили састанак Савјета министара БиХ и Владе Хрватске


Предсједатељица Вијећа министара Борјана Кришто и премијер Хрватске Андреј Пленковић данас су у Загребу договорили састанак Савјета министара и Владе Хрватске у шестом мјесецу.

Кришто иначе борави у службеној посјети Хрватској, на позив предсједника Владе  Хрватске Андреја Пленковића. Церемонија свечаног дочека уприличена је испред Банских двора, након чега је услиједио сусрет Кришто -Пленковић.

Премијер Пленковић честитао је госпођи Кришто на избору, те јој зажелио пуно успјеха у раду, реформском процесу и напретку на европском путу. 

Изразио је снажну политичку вољу владе РХ да настави унапређивати добросусједске односе с БиХ у политичком, економском, културном "и свим другим аспектима".

Да помогнемо БиХ да након стицања статуса кандидата, испуни критеријуме који су на дневном реду, те да се стекну предуслови за што скорије отварање преговора о приступању, јер то је најбитнији сегмент приближавања ЕУ-у, рекао је премијер Пленковић, додавши како би вољели да БиХ што прије улови тај прикључак и да крене напријед с европским путем. 

Борјана Кришто захвалила је Влади и Пленковићу на подршци коју пружају БиХ на европском и НАТО путу.

Овај сусрет је израз добрих односа и пријатељских и добросусједских између БиХ и РХ. Али и пријатељски одговор на све што господин Пленковић и влада РХ чине за БиХ и њен европски и НАТО пут. Сада је на нама да чинимо реформе на том путу, да испунимо услове који се од нас очекују и од нашег унутарњег политичког дијалога овисиће којом ћемо динамиком ићи. У фокусу свих нас треба бити да је БиХ држава три конститутивна народа и да о свему требамо постићи политички договор и доћи до онога што је интерес БиХ и свих њених конститутивних народа и грађана, рекла је Кришто.

​БХРТ