Миличевић: Сретење је симбол борбе за слободу и правно уређену државу :: Semberija INFO ::

 

Миличевић: Сретење је симбол борбе за слободу и правно уређену државу


В.д. предсједника Српске демократске странке др Милан Миличевић упутио је честитку поводом Дана државности Републике Србије предсједнику Србије Александру Вучићу и свим грађанима Србије.
 
„Сретење кроз историјски континуитет државе Србије представља симбол борбе српског народа за своје право на слободу и право на државу“ – наводи се у тексту честитке в.д.  предсједника СДС-а.
 
„Србија се може поносити једном од најдужих историја уставности јер смо створили државу и имали свој устав много раније него многе европске демократије. Слава српске државе која је створена у борби за самосталност нешто је чиме треба да се диче данашње генерације, а на нама, представницима друштвено-политичког живота је да његујемо нашу државност“, поручио је Миличевић.
 
Он је рекао да су проблеми и изазови данашње Србије увелико другачији од оних из прве половине деветнаестог вијека.
 
„Србија је данас модерна и успјешна европска држава. Економски успјеси Србије последњих година су заиста изванредни. Сваки успјех државе Србије ми у Републици Српској посебно емотивно доживљавамо и срећни смо због доброг пута којим Србија данас корача. Стабилност Србије, како политичка тако и економска велика је подршка и Републици Српској“ – истакао је Миличевић, в.д предсједника СДС-а у честитки предсједнику Србије Александру Вучићу.
 

СДС - Сектор за 
политику и медије