ПОСТАВИЛИ ВИДЕО-НАДЗОР ДА УТВРДЕ КО БУШИ ГУМЕ, КАМЕРА СНИМИЛА БИВШЕГ МИНИСТРА :: Semberija INFO ::

 

ПОСТАВИЛИ ВИДЕО-НАДЗОР ДА УТВРДЕ КО БУШИ ГУМЕ, КАМЕРА СНИМИЛА БИВШЕГ МИНИСТРА


Ко буши гуме на возилима на њиховом паркингу, питали су се већ дуже вријеме мјештани стамбене зграде у Улици Николе Пашића у Бањалуци, због чега су поставили и видео-надзор, а камера је упецала ни мање ни више него Миленка Врачара, бившег министра финансија Републике Српске.

Када је снимљени материјал погледала бањалучка полиција, све јој је било јасно, те је у уторак ухапсила Врачара, којег у овом моменту терети да је 3. фебруара ове године пробушио гуму на једном возилу, власништво бањалучког адвоката.

Завршена је криминалистичка обрада и осумњичени је пуштен на слободу, али ће против њега бити поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

"Сумњичи се да је у Бањалуци на паркингу у Улици Николе Пашића оштрим предметом пробушио задњи десни пнеуматик на аудију, чиме је власника оштетио за око 600 КМ", речено је из полиције.
Из заједнице етажних власника (ЗЕВ) у згради код које се све дешавало рекли су нам да су у задњих годину дана гуме бушене шест или седам пута.

"То је ЗЕВ и понукало да уградимо камере на балконе. Наша зграда је дугачка, има четири улаза и ставили смо их да покријемо читав паркинг, односно поставили смо двије камере. Када се десио задњи случај, након пријаве, полиција је изузела снимке, те утврдила о коме је ријеч за задње бушење гуме. А за оно прије се не зна", каже за "Независне новине" Владимир Грујић, предсједник ЗЕВ-а.

Мјештани кажу да Врачар живи у овој згради и да је занимљиво да су до сада бушене гуме на возилима чији власници нису станари зграде.

Један од комшија Врачара рекао нам је да је неко већ дуже вријеме бушио гуме, али нису знали о коме се ради.
"Једном од мјештана је гума бушена трећи пут. Неко је бушио, али нико не зна ко. Није било камера. У међувремену је постављена камера и она је снимила Врачара", каже овај мјештанин.


Он додаје да су једној жени два пута бушене гуме.
"Она не зна зашто, плаћала је паркинг. Некој цури која ради у банци је исто бушена гума. Тако сам чуо. И онда јој је он наводно помагао, водио је код вулканизера. Он се први 'нацртао' и нудио помоћ", истиче наш извор.
Наш извор тврди да у полицији има више пријава због бушења гума, те да је ријеч о проблему који траје већ дуже вријеме. Врачара јуче нисмо успјели добити на број који је одраније познат редакцији.
Врачар је, подсјетимо, био и директор Нове бањалучке банке. Он је, како су писали медији, 2008. године осуђен у бањалучком Окружном суду на новчану казну од 20.000 КМ због фалсификовања службене исправе у прикривању гаранције ове банке у висини од 11 милиона евра.
Независне