Хуртић сели у Савјет министара БиХ, ко ће у фотељу министра трговине РС :: Semberija INFO ::

 

Хуртић сели у Савјет министара БиХ, ко ће у фотељу министра трговине РС


САРАЈЕВО, БАЊАЛУКА – Тек што је почео да се навикава на функцију министра трговине и туризма у Влади Републике Српске, Севлид Хуртић (странка БХ зелени) могао би да промијени министарску фотељу и да се пресели пут Сарајева, гдје би требао да постане нови министар за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ.

Ова информација потврђена је директно из Савеза независних социјалдемократа (СНСД), одакле су у кратком саопштењу за јавност навели да је СНСД у договору са представницима "осморке" упутили нови приједлог кандидата за Министра за људска права и избјеглице, а да је ријеч о Севлиду Хуртићу.

"Упућивањем овог приједлога су створени сви услови за формирање Савјета министара", саопштено је из СНСД-а.

Подсјећамо, Милорад Додик, предсједник СНСД-а, недавно је рекао да ће кадар ове странке и актуелни посланик у Народној скупштини РС Денис Шулић бити кандидат за министра за људска права и избјеглице, али су се томе успротивили представници странка које су чиниле тзв "осморку", а која је већ сада "шесторка".

Они су, подсјетимо захтијевали да на мјесто министра за људска права дође Бошњак из Републике Српске, због чега је Шулић упао у први план.

Због чињенице да ће Хуртић бити кандидат за министра у Савјету министара БиХ и да врло вјероватно напушта Трг Републике, појавиле су се информације да ће на његово мјесто министра трговине и туризма Републике Српске доћи управо Шулић, чиме би СНСД у новој Влади имао још једног министра.

Међутим, у разговору за "Независне новине" Шулић је поручио да је све прочитао из медија, те да не зна о чему се ради.

"Нико ми ништа није рекао. Заиста не знам ништа о томе", казао је Шулић.


Независне новине