ОДЛИКОВАН ПРОФ. ДР ЗЛАТКО МАКСИМОВИЋ :: Semberija INFO ::

 

ОДЛИКОВАН ПРОФ. ДР ЗЛАТКО МАКСИМОВИЋ


Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је данас проф. др Златка Максимовића, директора ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина, Орденом части са сребрним зрацима Републике Српске.

Поводом обиљежавања Дана Републике, професор Максимовић је одликован за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спасавању људских живота, развоју примарног, секундарног и дијелом терцијалног нивоа здравствене заштите у Републици Српској.



„Хвала Предсједнику Републике Српске г. Милораду Додику на  oваквом великом одликовању. Ово признање не доживљавам као лично мени него и свим мојим сарадницима, цјелокупном тиму бијељинске Болнице за све што
радимо у посљедње вријеме. Одликовање такође обавезује да и убудуће радим и више и боље и посвећеније, а све у циљу очувању здравља наших суграђана“, изјавио је Максимовић поводом одликовања.



Орденом крст милосрђа Републике Српске  одликован је проф.др Лазар Ангелков, субспецијалиста кардиологије за нарочит допринос развоју електрофизиологије у ЈЗУ Болници „Свети Врачеви“ Бијељина. Проф.Ангелков је запослен у бијељинској болници већ годину дана.

Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем предсједник Додик одликовао је данас и проф.др Синишу Дучића, специјалисту дјечије хиругије и дјечије ортопедије, директора Универзитетске дјечије клинике „Тиршова“ из Београда за допринос у развоју дјечије хирургије и ортопедије у ЈЗУ Болници „Свети Врачеви“ Бијељина, као и развоју ове области здравствене заштите у Републици Српској.