Краљ Чарлс се вратио дужностима од када му је дијагностикован канцер :: Semberija INFO ::

 

Краљ Чарлс се вратио дужностима од када му је дијагностикован канцер


Foto: Tanjug/AP
Британски краљ Чарлс вратио се данас званично јавним дужностима заједно са краљицом Камилом, први пут од када му је дијагностикован канцер, а британски медији преносе да је изгледао добро и да је све вријеме био насмијан.
 
Краљ Чарлс (75) је посјетио центар за лијечење канцера где је поздравио пацијенте и медицинске стручњаке са краљицом Камилом (76) у оквиру свог првог ангажмана, наводи Ројтерс, преноси Тањуг.
 
Додају да је видно расположени краљ махао окупљеним грађанима.
Краљ је, као покровитељ МекМилан кансер супорта, посјетио центар да би истакао важност ране дијагнозе канцера.
 
Краљевски пар је посјетио центар да би подигао свијест о иновативном и неуморном истраживању које подржава Кансер рисерч Велике Британије.         
 
Иако ćе његове активности бити пажљиво вођене да сведу на минимум
 
ризик по његово здравље, Бакингемска палата је саопштила да би могао присуствовати појединим годишњим догађајима као што је војна парада "Поздрав бојама" у јуну, као и комеморацији поводом обиљежавања 80. годишњице искрцавање на дан Д у Другом свјетском рату, такође у јуну.
 
Бакингемска палата је потврдила да ćе краљ Чарлс и краљица Камила бити домаćини јапанском цару Нарухиту и његовој супрузи царици Масако који долазе у државну посјету Британији крајем јуна.
 
(Танјуг)