Путин: Испунићемо циљеве у Украјини, ракета Сотона ИИ је спремна :: Semberija INFO ::

 

Путин: Испунићемо циљеве у Украјини, ракета Сотона ИИ је спремна


И док свјетска јавност чека обраћање руског предсједника Владимира Путина, процуриле су одређене информације из говора који је Путин одржао војним заповједницима на састанку највиших званичника одбране у Москви.

Путин је обећао да ће Русија испунити све циљеве своје војне кампање у Украјини те је поздравио руске војнике и начелнике одбране као "хероје", али им је и обећао да ће држава подржати руске војне снаге у свему што им је потребно.
 
Нова ракета
 
Говорећи на састанку руских чиновника задужених за одбрану, Путин је рекао да НАТО савез користи своје пуне способности против Русије те је позвао окупљени војни врх да искористи своје ратно искуство стечено у борбама у Сирији и током 10 мјесеци рата у Украјини, односно онога што називају својом "специјалном војном операцијом" у Украјини.
 
Он је поручио и навео да Русија треба обратити посебну позорност на важност беспилотних летјелица у рату у Украјини, додајући да ће руска хиперсонична ракета Сармат - названа "Сотона ИИ" - бити спремна за распоређивање у блиској будућности.

(Клиx.ба)