Вучић: Молим наше западне партнере да ми кажу који од пет докумената желе да поштују :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Молим наше западне партнере да ми кажу који од пет докумената желе да поштују


Фото - Танјуг
Председник Србије, Александар Вучић, објавио је на Инстаграм налогу "БудућностСрбијеАВ" видео снимак са питањем за западне партнере.

Председник Вучић је питао које од пет важних докумената, које су сами доносили на западу, желе да поштују по питању КиМ, као и да ли ће поштовати и шести Солунски документ о проширењу ЕУ на Западни Балкан који у потпуности подржава имплементацију Резолуције Савета безбедности УН.

„Поштовани грађани Србије, већ знате да сам замолио наше западне партнере да ми кажу који од пет важних докумената желе да поштују: Кумановски споразум, Повељу уједињених нација, Резолуцију 12 44, Бриселски споразум или Вашингтонски споразум", рекао је председник Вучић на почетку обраћања.

„Дошли смо до шестог веома значајног документа Европске уније, из 2003. године, чувеног Солунског документа о проширењу Европске уније на Западни Балкан. И управо у светлу подношења апликације за чланство у ЕУ тзв. Косова, моје питање је хоће ли поштовати документа које су сами доносили, чак и историјска из Солуна. јер, у тачки пет Солунског документа се каже да у потпуности подржава имплементацију резолуције 12 44.

Тако да је моје питање од данас, који од ових шест докумената желите да поштујете и ми ћемо бити у потпуности сагласни", рекао је председник Вучић.

ПОЛИТИКА