Хулигани у Сплиту напали туристу црне боје коже и викали му да је мајмун :: Semberija INFO ::

 

Хулигани у Сплиту напали туристу црне боје коже и викали му да је мајмун


СПЛИТ - У недјељу 4.08.2019. око 23 сата у Сплиту у улици Дражанац неколико за сада непознатих мушких особа физички је насрнуло на неколико страних држављана.

Како је јавила читатељка Индекса-а (index.hr), она и њено друштво сједили су на тераси ресторана када су видјели "момка црне боје коже како с друштвом трчи", а за њима "десетак њих у црним мајицама". Ови у црним мајицама викали су им да су "мајмуни" те их гађали боцама, казала је читатељка која је све видјела.

У полицији су потврдили да је синоћ око 23 сата у улици Дражанац дошло до нарушавања јавног реда и мира на начин да је неколико за сада непознатих мушких особа насрнуло на неколико страних држављана.

Ошамарили Британца који је хтио помоћи Французима

Када је из апартмана изашао очевидац, 61-годишњи држављанин Велике Британије, како би помогао нападнутима, један мушкарац му је ударио шамар због чега је страном држављанину позлило. Одведен је у болницу на преглед, а одбио је хоспитализацију.

Обављен је разговор с двојицом страних држављана Француске, 24-годишњаком и 22-годишњаком који су одбили љекарску помоћ, казали су из полиције.

Криминалистичко истраживање је у тoку.

"Људи сједе и једу, а око њих хулигани трче те гањају туристе. Па шта се то догађа?" пита се читатељка.

Посљедњих седам дана у Сплиту се догодио низ насилних злочина. Прије пар дана непознати је мушкарац француском туристи одгризао ухо, млада Норвежанка завршила је са сломљеним носом јер је хтјела ући у такси, ножем је избодено више људи.

index.hr/nezavisne.com