Врбују их по ресторанима: Ево како преваранти узимају паре од наших пензионера :: Semberija INFO ::

 

Врбују их по ресторанима: Ево како преваранти узимају паре од наших пензионера


Пензионери у Српској опет су на мети превараната који им најприје нуде „поклоне“, а онда покушавају да им на превару узму новац.

Из Удружења за заштиту потрошача „Дон“ из Приједора упозоравају да у овом, а вјероватно и другим градовима у Српској, преваранти позивају пензионере нудећи им поклоне у вриједности од 150 КМ.
– На сликама видите о каквим се производима ради а о вриједности истих нећемо ни говорити. Декларације нема, произвођача такође нема, а чему служи и то је дискутабилно – наводи се на Фејсбук страници овог удружења.

Како кажу у „Дону“, у ресторанома се на презентацијама поново пале лијекови, као „доказ“ да нису дјелотворни.
– Фотеље продају по 5.600 КМ, а кад добијете бинго, исту можете купити за 2.800 КМ. Када уплатите 1.400 КМ, од пензије вам других 1.400 КМ одбијају на рате. Да ли су од града/општине добили сагласност да могу ово да раде, да ли је инспекција позвана да их казни због свих злоупотреба? Ово је питање без одговора, а ви, драги моји, упозорите све ваше рођаке, пријатеље, комшије да не насједају на овакве преваре – поручују из овог удружења.

Подсјетимо, из „Дона“ су и раније упозоравали на то да су пензионери на мети превараната који им веома софистицираним методама привлаче пажњу и убјеђују да масажне столице, простирке, масажне кадице, појас за раме и многи други предмети помажу код изљечења.

На једној презентацији, како су нагласили, у једном од угоститељских објеката је дошло до спаљивања медикамената да би се потрошачи, присутни на презентацији, увјерили у штетност лијекова и добробит фотеље “која узгред све лијечи.”


Српскаинфо