Појачана фреквенција возила, мјестимично смањена видљивост због магле :: Semberija INFO ::

 

Појачана фреквенција возила, мјестимично смањена видљивост због магле


На путевима у Босни и Херцеговини саобраћа се уз појачану фреквенцију возила, а посебно је фреквентно у градским центрима.

Густа магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове. Магле има и преко планинског превоја Романија (Сарајево-Рогатица), а додатно на овом путном правцу упозоравамо на изласке коња који се крећу у групама. У подручјима са маглом коловоз је влажан, па савјетујемо опрезнију вожњу, уз обавезно држање прописаног одстојања између возила.

У току су санациони радови на дионици магистралног пута М-18 Сарајево-Вогошћа у улици Алипашина (од раскрснице за стадион "Асим Ферхатовић Хасе" до насеља Шип) због чега возила из правца Сарајева саобраћају успорено, једном траком, док се возила из правца Вогошће преусмјеравају на алтернативни правац (кроз улицу Јукићева).

Због извођења радова на дионици магистралног пута Житомислићи-Почитељ, сваки дан осим недјеље и празника долази до обуставе саобраћаја у терминима од 09 до 12 :15 сати и од 13 :15 до 15 сати.

Повремене полусатне обуставе саобраћаја због деминирања терена актуелне су од 08 до 16 сати на магистралном путу Сребреник-Орашје, дионици Церик-пијаца „Аризона“. За вријеме обуставе у функцији је алтернативни правац Церик-Брчко-Орашје.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком. У ноћним сатима (22-06 сати) саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије због радова саобраћа се и на дионици аутопута А-1 Зеница сјевер-Зеница југ, као и на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.


​БХРТ