РYАНАИР ПОЧИЊЕ ЛЕТОВЕ ИЗ ТУЗЛЕ, КАРТЕ ВЕЋ ОД ПЕТ ЕВРА :: Semberija INFO ::

 

РYАНАИР ПОЧИЊЕ ЛЕТОВЕ ИЗ ТУЗЛЕ, КАРТЕ ВЕЋ ОД ПЕТ ЕВРА


Foto: Ilustracija
Са Међународног аеродрома Тузла данас започињу летови нове авиокомпаније Рyанаир који ће повећати број саобраћања у зимском реду летења.

Компанија WиззАир појачат ће летове а данас са Међународног аеродрома Тузла летове започиње и Рyанаир највећа нискобуџетна авиокомпанија у Европи и то на три дестинације, односно, Беч, Штокхолм и Меминген. Интересантно да  карте за ове дестинације за неке датуме, коштају око пет еура.

"Повратком линије за Еиндховен, повећањем броја летова према досадашњим дестинацијама и доласком РyанАира, ми ћемо сигурно повећати број путника и до 20 посто, што је отприлике равно нивоу путника који имамо љети. Рецимо, имат ћемо пет пута седмично летове за Беч и Мемминген, а четири пута седмично за Дортмунд", рекао је Џевад Халилчевић, директор Међународног аеродрома Тузла.

Авиони WиззАира са Тузланског аеродрома лете на 15 дестинација у шест земља, односно, у Њемачку, Аустрију, Данску, Шведску и Француску, с тим да ће од 1. новембра, када на снагу ступа зимски ред летења, бити додата и дестинација према Холандији, па ће број седмичних летова бити 40.

Иначе, менаџмент Аеродрома тражи могућности за нове дестинације попут Лондона, Дублина, Француске, Белгије.

"Осим тога, покушавамо са WиззАиром и Рyанаир видјети какве су могућности за летове за Блиски исток. Све је то отворено, али одлука о отварању и затварању линија, доносе авиокомпаније. Ми само сугеришемо да се линије шире и да се створе нове прилике за наше путнике", рекао је Халилчевић.

Тузлански аеродром требао би до краја године премашити овогодишњи план од 400 хиљада превезених путника.То све мора пратити и квалитетна инфраструктура. Влада ТК је издвојила више од 1,8 милиона КМ за редовно одржавање пословања овог јавног предузећа.

"Уз помоћ владе ФБиХ обезбједили смо 2 милиона КМ за инвестиције попут изградње паркинга и гатеа 3. Уколико то реализујемо, дочекат ћемо неко боље окружење на аеродрому, већи број путника, трећи базнио авион"- сматра Мустафа Шакић, министар трговине, туризма и саобраћаја ТК.

Услуге овог аеродрома, осим грађана ТК, користе и становници дијела Хрватске и Србије. Тако је више од 300.000 путника забиљежено од јануара до септембра, а само у септембру је било 42.688 путника, што  је  10.000 више него прошле године.

(Независне)