СВЕЧАНО ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ДИОНИЦЕ АУТО-ПУТА РАЧА - БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНО ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ДИОНИЦЕ АУТО-ПУТА РАЧА - БИЈЕЉИНА


Нови ауто - пут симбол српског јединства

Уз присуство предсједника Србије, Александра Вучића, предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорада Додика, предсједника скупштина Србије и Републике Српске, предсједника Владе РС Радована Вишковића, чланова влада Србије и Републике Српске, представника Савјета Министара БиХ, народних посланика и представника бројних локалних заједница данас је свечано озваничен почетак радова на изградњи дионице ауто - пута Рача - Бијељина.


 
 Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће дионица ауто-пута Рача - Бијељина бити завршена за двије и по до три године, истичући да за људе није ништа важније од путева који их повезују и олакшавају им живот. 
 
"Оно што остаје иза нас и када одемо у политичку историју, биће то шта смо урадили. Срећан сам што смо договорили да радимо овај пут, без обзира што у овим тренуцима, када је тешка економска криза у свету, за нас није мало да дамо 100 милиона евра за деоницу", рекао је Вучић.
 
Наглашавјући да је веома срећан што Србија даје новац за овај пут,  зато што се повезују не само Бијељину и Београд, а ускоро и Нови Сад, већ и други градови и мјеста у Републици Српској са Србијом, али, како је нагласио, отвара се простор и за долазак инвеститора. 
 
Предсједница  Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик захвалили су се Републици Србији и предсједнику Александру Вучићу на  досадашњој помоћи и подршци за бројне инфраструктурне пројекте у Републици Српској.


 
Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ова модерна саобраћајница, ауто - пут Бијељина - Рача, није само заједнички подухват влада Српске и Србије, ради што боље економске и инфраструктурне интеграције, него је и симбол националног јединства и круна никада бољих и садржајнијих односа.
 
„Овоје велики дан за Републику Српску, због чега сам јако срећна. Ова модерна саобраћајница  симбол је нашег националног јединства“, изјавила је Жељка Цвијановић, истичући да је поносна на све досадашње заједничке пројекте Српске и Србије.
 
Према њеним ријечима, повезивање Републике Српске са Републиком Србијом је приоритет власти Републике Српске.
 
Изражавајући захвалност Републици Србији и Александру Вучићу на подршци и свим досадашњим заједничким пројектима, Милорад Додик изјавио је да Александар Вучић никада није оклијевао да помогне Републици Српској.


 
„Ово је један од највећих инфраструктурних пројеката,  у чему нам Србија помаже. И ово је исказ братске љубави. Заједно инвестирамо у путеве и многе друге битне пројекте. То је за нас јако важно“, истакао је Милорад Додик.
 
Он је замолио за одобрење предсједника Србије Александра Вучића да се овај пут зове „Пут српског јединства“, уз велики аплауз свих присутних делегација из Републике Србије и Републике Српске, министара, народних посланика и представника локалних заједница.

Дионица Бијељина – Рача, дуга 20 километара, саставни је дио будућих ауто-путева Бањалука – Бијељина - Београд и Београд - Сарајево. 
 
Градиће је конзорцијум који чине фирме "Интеграл инжењеринг" Лакташи, "Србијаауто - пут" Београд и Институт за грађевинарство "ИГ" Бањалука.


Семберија Инфо - Љ. Љубојевић