ВИШКОВИЋ ИСТИЧЕ ДА ФОРМИРАЊЕ ВЛАСТИ УТИЧЕ НА СРПСКУ, АЛИ НЕЋЕ ДОВЕСТИ ДО КОЛАПСА :: Semberija INFO ::

 

ВИШКОВИЋ ИСТИЧЕ ДА ФОРМИРАЊЕ ВЛАСТИ УТИЧЕ НА СРПСКУ, АЛИ НЕЋЕ ДОВЕСТИ ДО КОЛАПСА


Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Источном Сарајеву да се неформирање Савјета министара одражава на економску позицију Републике Српске, али да то не може довести до колапса, јер је, како каже, Српска преживјела пуно веће колапсе, па ће преживјети и Савјет министара.

– Био бих срећан да се што прије формира и Влада Федерације и Савјет министара како бисмо разговарали о значајним пројектима за све грађане из оба ентитета, јер су управо грађани ти који највише трпе – рекао је Вишковић.

Он је додао да су Републици Српској, везано за Електропренос, потребне инвестиције које би енергетске потенцијале Српске одржале стабилним.

– Нама је у Вишеграду изгорио трафо 400 киловолти, те се сада дешава да се струја која се производиу Вишеграду шаље у Рајловац код Сарајева да се претвори на 110, а затим врати  Вишеград, 250 километара у једном и 250 у другом правцу – додаје Вишковић и истиче да је упитна поузданост снабдијевања цијелог тог краја.

Вишковић додаје да у свему томе има много штете и губитака, али да то, како је рекао, у БиХ никоме  није важно.

– Мени је као предсједнику Владе то изузетно важно и наши људи раде све што је могуће да се то ријеши, међутим познато је да је до блокаде Електропреноса дошло само због избора директора, око којег Бошњаци и Хрвати не могу да се договоре – рекао је Вишковић, истићући да РС не тражи никав новац, него само улагања у енергетски сектор.
 
Srpska info