ЧУБРИЛОВИЋ: ЧЕСТИТКА НОВОИЗАБРАНОМ ПРЕДСЈЕДНИКУ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ И ПОСЛАНИЦИМА :: Semberija INFO ::

 

ЧУБРИЛОВИЋ: ЧЕСТИТКА НОВОИЗАБРАНОМ ПРЕДСЈЕДНИКУ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ И ПОСЛАНИЦИМА


Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Владимиру Орлићу избор за предсједника Народне скупштине Србије са жељом да успјешно руководи радом парламента у интересу државе, заштите њеног суверенитета и интегритета, а на добробит свих њених грађана.
​e
Чубриловић је свим изабраним народним посланицима 13. сазива Скупштине Србије пожелио успјешан рад на доношењу закона и других аката који ће омогућити бржи напредак и развој Србије.

- Увјерен сам да ће Вашим избором бити настављена и ојачана досадашња успјешна међупарламентарна сарадња Народне скупштине Србије и Народне скупштине Републике Српске, у складу са Специјалним и паралелним везама Републике Српске и Србије и нашим братским односима који надилазе сваки облик формалне повезаности - наводи се у честитки предсједника Чубриловића.

Он је истакао да за Народну скупштину Републике Српске Меморандум о сарадњи са Скупштином Србије, потписан 2018. године, представља најважнији облик институционалне сарадње са матицом и изражава увјерење да ће у складу са тим актом комуникација и заједнички рад у наредном периоду бити још интензивнији, саопштено је из Кабинета предсједника парламента Републике Српске.
 
(РТРС)