Наранџасто упозорење због високих температура ваздуха :: Semberija INFO ::

 

Наранџасто упозорење због високих температура ваздуха


И данас је на снази наранџасто упозорење због високих температура ваздуха у Босни и Херцеговини, објављено је на страници Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине (ФХМЗБиХ).

Упозорење је на снази 3. и 4. јула од 12 до 17 сати, а очекују се дневне температуре зрака од 33 до 39, локално до 40 степени.

”Предузмите мјере опреза и пратите посљедњу прогнозу времена. Очекујте ометања у дневним рутинама и будите спремни на прекид активности на отвореном. Дјелујте у складу са савјетима које су дали овлаштени органи”, наведено је у упозорењу.

Данас се у БиХ очекује сунчано вријеме уз умјерен пораст наоблаке током дана. Послије подне, локални пљускови, понегдје праћени грмљавином, очекују се у централнм, источним, југоисточним подручјима Босне и мјестимично у Херцеговини. Вјетар слаб, углавном, сјевероисточни. Јутарња температура од 18 до 24, на југу до 27, а дневна од 34 до 40 степени.

У Сарајеву прије подне сунчано, послије подне умјерен пораст наоблаке. Током послијеподнева су могући локални пљускови. Јутарња температура око 21, а дневна око 35 степени.

У уторак прије подне очекује се претежно сунчано. Током дана у Босни постепен пораст наоблаке праћен кишом, пљусковима и грмљавином. Локално је могуће јаче грмљавинско невријеме, праћено интензивнијим падавинама и јаким ударима вјетра. Јутарња температура од 18 до 24, на југу до 27, а дневна од 29 до 35, на југу до 39 степени.

У сриједу јутро и већи дио пријеподнева у централним и источним подручјима Босне умјерено до претежно облачно вријеме са локалним пљусковима, а у остатку дана престанак падавина и разведравање. У остатку земље претежно сунчано. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 26, а дневна од 26 до 33, на југу до 36 степени.

У четвртак прије подне сунчано. Током послијеподнева постепено наоблачење са сјеверозапада. У касним вечерњим сатима киша се очекује у на крајњем сјеверозападу Босне. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 26, а дневна од 27 до 33, на југу до 36 степени.


БХРТ / АА