Факултет пословне економије Бијељина, Универзитет у Источном Сарајеву: Потписан меморандум о сарадњи са Адико банком Бањалука :: Semberija INFO ::

 

Факултет пословне економије Бијељина, Универзитет у Источном Сарајеву: Потписан меморандум о сарадњи са Адико банком Бањалука


На Факултету пословне економије, Универзитета у Источном Сарајеву данас је потписан Меморандум о пословно – техничкој сарадњи са Адико банком Бањалука.

Професор др Весна Петровић, декан Факултета пословне економије Бијељина, Универзитета у Источном Сарајеву, рекла је да је факултет данас потписао Меморандум о сарадњи са „Адико“ банком Бањалука, али и да  већ имају потписане споразуме са десетак финансијских институција, банака, осигуравајућих кућа, те јавних и приватних предузећа.

- Разлози за потписивање споразума су развијање сарадње између факултета као државне, јавне високошколске институције и у овом случају, банкарског сектора. Надамо се да ће ово омогућити нашим студентима, прије свега да одраде праксу у Адико банци, а исто тако, да, уколико се покажу остану да раде, али и све друге облике сарадње које видимо у обостраном интересу и за факултет, али и за банку“, истакла је Весна Петровић, декан Факултета пословне економије Бијељина.


Срђан Кондић, предсједник Управе  Адико банке Бањалука, рекао је да је Адико  банка Бањалука сигуран и стабилан партнер за банкарске услуге и да су на тржишту синоним за брзо, једноставно и дигитално банкарство.

- Студенти који су након праксе наставили своју каријеру у Адико банци и данас су наши изузетни стручњаци су сигурно допринијели да будемо сигуран и стабилан партнер за банкарске услуге. Као банка која изузетно цијени знање, константно смо подршка младима који граде свој пословни пут и увјерен сам, да ће и нова генерација студената кроз практично знање у Адику врло брзо стећи одличну подлогу за изградњу даље каријере у финансијском сектору“, казао је за портал „Семберија инфо“ Кондић.


Семберија инфо - С. Јовановић