На подручју Полицијске управе Бијељина у јуну појачана контрола саобраћаја :: Semberija INFO ::

 

На подручју Полицијске управе Бијељина у јуну појачана контрола саобраћаја


На подручју Полицијске управе Бијељина у мјесецу мају евидентирано је девет саобраћајних незгода са тежим и смртним повредама, од чега је једна саобраћајна незгода у којој су два лица смртно страдала, док је осам саобраћајних незгода  са тешким тјелесним повредама  у којима је девет лица задобило теже тјелесне повреде.
 
Највећи број ових незгода евидентиран је на подручју Града Бијељине, осам од девет. Најчешћи узрок дешавања је непрописна и неприлагођена брзина кретања из којих разлога  Полицијска управа Бијељина ће у мјесецу јуну наставити  у континуитету са контролом брзине кретања путем радарског система. 
 
Контрола  брзине кретања вршиће се у периоду од 01. до 20. јуна, затим путем уређаја тзв. претретач који ће  у континуитету како на магистралним, регионалним, тако и на локалним путевима и улицама у граду вршити у континуитету контролу брзине кретања током цијелог мјесеца јуна. Контрола брзине кретања током цјелог мјесеца јуна вршиће се и и  помоћу два уређаја у аутоматском моду на подручју општина Угљевик, Лопаре, Шамац, Д.Жабари и Пелагићево, а све са циљем смањења учешћа неприлагођене и непрописне брзине кретања у догађању тежих облика саобраћајних незгода.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све возаче да поштују ограничење  брзина кретања, да брзину кретања прилагоде новонасталој ситуацији, с обрзиром да су мјесеци испред нас карактеристични по догађању већег броја саобраћајних незгода са погинулим и теже повређеним лицима гдје управо неприлагођена брзина кретања доминантан узрок .
 
 
                                                                              ПОРТПАРОЛ  ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ  
                                                                                                                                                                     
                                                                                                    Александра Марић