ПУТИН: АКО СЕ НЕКО УМИЈЕША - УДАР ЋЕ БИТИ МУЊЕВИТ :: Semberija INFO ::

 

ПУТИН: АКО СЕ НЕКО УМИЈЕША - УДАР ЋЕ БИТИ МУЊЕВИТ


Foto
Руски предсједник Владимир Путин саопштио је данас да су донесене све одлуке о реаговању Москве у случају да дође до пријетње стратешкој безбједности Русије.

"Ако се неко умијеша у ситуацију у Украјини и буде стварао пријетњу стратешког карактера - удар ће бити муњевит", упозорио је Путин, и истакао да ће Москва у ту сврху употријебити средства која не посједују њени противници.

Руски лидер је поручио да су планови, како је рекао, руских противника, да униште земљу санкцијама, пропали.
"Противници су дуго водили економски рат против Русије и уводили су корак по корак нова и нова ограничења у виду санкција, користећи разне изговоре, а понекад и без изговора", рекао је Путин, преноси агенција ТАСС.

Говорећи о економском стању земље, рекао је да руска рубља, банкарски систем, транспортни сектор и привреда у цјелини одолијевају санкцијама које су уведене Москви и обећао одговор на покушаје да се Русија изолује.
Руско министарство финансија очекује да ће се бруто домаћи производ смањити за 8,8 одсто у 2022. години у свом основном сценарију, или за 12,4 одсто по конзервативнијем сценарију, показано је у документу у који је Ројтерс имао увид.

Говорећи о застрашивању руских новинара, Путин је поручио да је уверен да ће ти покушаји застрашивања пропасти.

"Оно што желим да кажем и у шта сам потпуно сигуран јесте да су овакви покушаји застрашивања оних који раде у медијском простору, застрашивања руских новинара који заузимају патриотски став, осуђени на тотални неуспјех", рекао је руски лидер.

Према његовим ријечима, специјална војна операција је спријечила стварну опасност која би се десила на руској територији.

"Морамо јасно да схватимо да су наши војници и официри спријечили стварну опасност која се надвила над нашом земљом", оцијенио је Путин.

Додао је да су војници и официри "својом храброшћу, одлучношћу и херојством спријечили масовни сукоб који би се одвијао на руској територији, али по туђим сценаријима".

(Танјуг)