Предсједавајући Предсједништва БиХ честитао Макрону и Голобу на побједама :: Semberija INFO ::

 

Предсједавајући Предсједништва БиХ честитао Макрону и Голобу на побједама


Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић честитао Емануелу Макрону и Роберту Голобу на побједама на изборима у Француској и Словенији 

Поштовани предсједниче Макрон, упућујем Вам честитке поводом убједљиве побједе на изборима у Републици Француској, казао је Џаферовић.

"Ваша побједа је изузетно значајан сигнал, који су грађани Француске демократски исказали, у овом деликатном тренутку за Европу као и цијели свијет." 

Вјерујем да ћемо наставити унапређивати и јачати пријатељске односе наших држава, на корист наших грађана, као и да ће Босна и Херцеговина, уз снажну подршку Француске, напредовати на свом путу ка Европској унији и НАТО савезу”, наводи се у честитци Макрону.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је упутио честитку и Роберту Голобу чија је странка побједник парламентарних избора у Словенији.

“Поштовани господине Голоб, примите моје срдачне честитке на побједи на парламентарним изборима у Републици Словенији."

Вјерујем да ће Република Словенија и Босна и Херцеговина као двије пријатељске државе, које имају изузетно снажне везе, наставити развијати и јачати своје односе, као и да ћемо имати подршку на нашем еуроатланском путу. Радујем се будућој сарадњи, наводи се у честитци Голобу.

​БХРТ