БЕОГРАД И ПРИШТИНА БЕЗ ДОГОВОРА О ТАБЛИЦАМА, ОСТАЈУ СТИКЕРИ :: Semberija INFO ::

 

БЕОГРАД И ПРИШТИНА БЕЗ ДОГОВОРА О ТАБЛИЦАМА, ОСТАЈУ СТИКЕРИ


Foto
У Бриселу на састанку главних преговарача у дијалогу Београда и Приштине о проналажењу рјешења за регистарске таблице није постигнут договор о таблицама тако да на снази остаје споразум о стикерима од септембра прошле године.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију и главни преговарач Београда Петар Петковић рекао је послије разговора да ће и даље бити на снази споразум о таблицама од 30. септембра о режиму стикера.

"То значи да се до проналажења трајног решења на високом нивоу режим стикера наставља", рекао је Петковић новинарима у Бриселу, подсјетивши да је у Бриселу разговарао и са приштинском страном и да је огромна пажња била посвећена питању регистарских таблица.

Он је поручио свим грађанима Србије и Србима на Косову и Метохији пред васкршње празнике да сви треба да буду мирни и да не брину, пренијели су београдски медији.

Према његовим ријечима, споразум од 30. септембра је и даље на снази и то су потврдили и ЕУ и специјални изасланик Мирослав Лајчак, а за шест мјесеци Приштина није изнела ниједан приједлог.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је на свом "Твитеру" да данас није постигнут договор о регистарским таблицама.

Лајчак је позвао главне преговараче да се поново састану у наредним дана и наставе разговоре о другим питањима, те да очекује од свих актера да се уздрже од потеза који би могли да угрозе безбједност на терену.

На одвојеном састанку делегације Београда са Лајчаком било је ријечи о и заједници српских општина, несталим, енергетици...

Лајчак је одвојено разговарао са делегацијама Београда и Приштине, а потом је услиједио директан састанак двије делегација.

(Глас Српске)